cursussen

Tekenen en schilderen in BOSS-Huis

Heb jij altijd al willen tekenen en/of schilderen, maar nooit gedurfd? Of heb je je altijd al willen verdiepen in je eigen teken- en schildertalent, maar nooit de juiste begeleiding gekregen? Eind september 2020 start mijn teken- en schildercursus, in BOSS-park Sittard/Geleen. In deze cursus staat de creatieve, beeldende en kunstzinnige ontwikkeling centraal. Naast het tekenen, schilderen en het maken van collages is er ook aandacht voor het vergelijken van elkaars werk en aan de kunst en cultuur in het algemeen. De lessen worden op maat, in een educatieve, gezellige, creatieve en ontspannende sfeer gegeven, in de hobbykelder van BOSS-park. De lessen zijn op woensdagochtend en woensdagmiddag.

Ik heb nog nooit getekend en geschilderd
Al heb je nog nooit een tekening gemaakt, deze cursus is zeker ook voor jou. Veel thema’s voor de beginnende kunstenaar komen aan bod: perspectief, licht-donker, vlakverdeling, compositie en lijnvoering, in combinatie met schilders- en tekenmaterialen als potlood, houtskool, krijt, gouache en acrylverf. Je kunt aan de slag met een portret, model, stilleven en eigen fantasie/concept. Uit ervaring blijkt dat de meeste cursisten rond de zevende les een eigen werkwijze en thema’s kiezen. Deze aanpak wordt vanaf dan leidend.

Ik heb al heel veel getekend en geschilderd, maar wil mij verdiepen
Als je al het een en ander op doek hebt geschilderd of op papier getekend, ben je al wat gevorderd. Ook dan is deze cursus geschikt voor jou. Dan leggen we de nadruk op het kritisch kijken naar eigen werk en komen kunstgeschiedenis en kunsttheorie versus jouw werk meer aan bod. Er worden antwoorden gezocht op vragen als: waarom schilder/teken je zo, wat wil je tonen, wat wil je dat de toeschouwer via jouw werk voelt etc. Het is een spannende ontdekkingstocht naar jouw drijfveren voor het maken van kunst.

Wat kost deze cursus eigenlijk en wanneer is het precies?
De cursus bestaat uit dertien lessen van elk drie uur en kost 195 euro. Omgerekend is dit vijf euro per uur. De groep zal nooit groter zijn dan zeven tot acht cursisten, zodat ik iedereen genoeg ruimte en aandacht kan geven én we ons natuurlijk aan de coronamaatregelen kunnen houden. We starten op woensdag 30 september en gaan door tot woensdag 23 december.  De ochtendgroep begint om 09.15 en eindigt op 12.15 uur. De middaggroep start om 13.30 en eindigt op 16.30 uur.

Ik wil eerst een proefles volgen
Wil je eerste eens komen kijken? Of ben je benieuwd, maar weet je het nog niet zeker? Kom gewoon eens langs en neem gratis een proefles. Zo leer je mijn werkmethode kennen, maak je kennis met medecursisten en krijg je een indruk van de cursus. Je bent welkom.

 

 

In het kort:
Teken en schilderlessen in de Hobbyruimte BOSS-Huis door Arno Sijben

Start:
30 september tot 23 december

Hoe laat:
Woensdagochtend 09.15 – 12.15
Woensdagmiddag  13.30 – 16.30

Kosten cursus:
195 euro

Kosten eigen materiaal:
Ongeveer 75 euro gedurende de hele cursus

Aanmelden:
0610731165 of arnosijben@gmail.com

Adres:
Bachstraat 49
6137 RX | Sittard